Sari la conținut

Școala de Vară

Biblie
Și
Societate

Un curs de 3 săptămâni oferit în cadrul Centrului Schuman pentru Studii Europene și găzduit de Tineri Pentru Misiune Iași

13 august - 3 septembrie 2023

Centrul Schuman pentru Studii Europene promovează perspective biblice asupra trecutului, prezentului și viitorului Europei, invitând la implicare socială, culturală și spirituală eficientă pentru a susține o societate bazată pe valori biblice.

Viziunea Tineri Pentru Misiune Iași este să schimbăm mentalități într-un context post-comunist. Prin lucrările noastre ne dorim să provocăm credincioșii să ia în considerare efectele pe care Biblia le are și va continua să le aibă asupra societății.

În trecut, TPM Iași a oferit o Școală de Perspectivă Biblică Creștină asupra Lumii, un curs intens de 3 luni. În ultimii 10 ani, am organizat programe de ucenicie de 2 ani pentru studenți la universitate, cu seminare pe tema identității și a perspectivei creștine asupra lumii.

„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” Romani 12:2.

În viața de credință nu suntem chemați să ieșim din lume, ci să gândim diferit în ce privește lumea. Acest lucru este posibil doar dacă Duhul Sfânt ne transformă mintea, schimbându-ne perspectiva asupra lumii. Ceea ce gândim cu privire la natura realității, a omului, cu privire la adevăr și la posibilitatea cunoașterii, cu privire la etică și estetică, cu privire la timp și istorie ne afectează atât în plan personal, cât și ca civizilație.

TEME ABORDATE

Perspective asupra lumii: studiu comparat

O perspectivă biblică asupra artelor

Perspectiva biblică asupra domeniilor societății

Scurtă istorie a ideilor care au construit Europa

Decalogul și rolul său în civilizația iudeo-creștină

Interpretare media

Invitați:

lect. dr. MARINELA C. BLAJ
prof. LAVINIA TERMEN
STEPHANIE CATES, MD

Tocmai ai terminat clasa a 11-a sau a 12-a și cauți un curs în care să fii provocat să gândești diferit cu privire la tine, la sociatate și la Dumnezeu? Te așteptăm să descoperim împreună răspunsuri la întrebările tale și să lucrăm împreună la înaintarea Împărăției lui Dumnezeu.

Vrei să afli mai multe detalii?