Skip to content

Vara mea cu YWAM Iasi

Scoala de Vara DTS (Discipleship Training School sau Scoala de Ucenicie Internationala) o scoala de misiune de scurta durata, in cazul nostru fiind de doua luni, o parte teortica si o parte practica.

Nu stiu daca in toate scolile YWAM este la fel dar pentru noi, partea teoretica a fost foarte frumoasa si provocatoare, dat fiind ca am avut profesori foarte buni si cursanti sinceri. In primele zile am avut multe exercitii si discutii privind tipul de personalitate si munca in echipa, ceea ce ne-a ajutat sa ne cunoastem mai bine si astfel sa ne respectam si sa colaboram mai bine. Apoi am studiat caracterul si natura lui Dumnezeu cu Mari Blaj – imi pare rau ca nu am cum sa va scriu despre toate bogatiile pe care le-am descoperit in aceste trei zile, insa daca iti pui intrebari despre ce se intampla in lume si despre Dumnezeu, acest curs e cel mai potrivit. In functie de imaginea pe care o ai despre Dumnezeu, vei intelege ce vrea El de la tine si vei sti cum sa traiesti.

Studentii si staff-ul Scolii de vara 2012

In urmatoarea saptamana, Helga ne-a invatat prin activitati placute si provocatoare sa ne cercetam inima, sa lasam sa simtim iubirea Tatalui ceresc, care e diferita de cea pe care o experimentam in familiile noastre si ne-a aratat cum vorbeste Dumnezeu si modul in care El calauzeste pe copii Lui. Poate parea ciudat insa fara aceasta saptamana, fara a intelege inima de Tata al Lui Dumnezeu, nu poti merge in misiune. Daca va intrebati de ce, va sfatuiesc sa participati la un asemenea curs.

Aveam nevoie in a treia saptamana sa invatam despre inchinare si razboi spiritual, si de aceea Alin ne-a ajutat sa intelegem ce fel de inchinare a adus Isus Tatalui Sau, ce importanta are lauda si mijlocirea, ce inseamna sa fii impresionat de Dumnezeu si constient de prezenta lui Satan.

Nu stiu daca vi s-a intamplat sa participati la vreun curs la care sa treaca timpul fara sa va dati seama. Daca nu, atunci e necesar sa invatati cu Lavinia Besliu despre perspectiva biblica asupra lumii si va veti minuna vazand planul lui Dumnezeu desfasurandu-se in istorie.

Bineinteles ca incheierea a fost practica pentru ca am avut ca profesor pe David Frerichs care ne-a invatat despre principii in evanghelizare culturala si importanta evangheliei, care nu e doar usa prin care devenim crestini, ci e si modul prin care crestem ca si copii al lui Dumnezeu.

Raluca facand o lectie cu copiii, la scoala duminicala in satul Vikindu, Tanzania

Trebuie sa precizam ca intr-o seara am avut ca invitat un misionar catolic roman plecat in Kenia pentru trei ani, care ne-a incurajat foarte mult, ne-a invatat cateva cuvinte in swahili si ne-a impartasit din bucuria lui de a lucra cu poporul african.

Ultimul curs, cel despre diferente si provocari culturale l-am avut chiar in Tanzania, avand ca profesori pe Beate, misionara si moasa de mai mult de 15 ani si pe Nixon Sadala, administratorul bazei YWAM din Mwandege.

Despre perioada practica sunt multe de spus, insa in cateva cuvinte pentru noi timpul de outreach a insemnat munca practica la baza in fiecare zi, vizite la 4 scoli pentru ora de religie, activitati recreative cu copiii din doua orfelinate si vizite la biserici in 5 sate. A fost foarte placut si provocator pentru noi sa experimentam diferentele culturale, sa invatam sa ne bucuram si de altceva si mai ales sa invatam de la ei.

 

Fiecare dintre noi percepem o anumita experienta diferit in functie de ce cunoastem sau de ce am trait pana in acel moment, de aceea stiu ca scoala aceasta e potrivita pentru oricine are un vis cat de mic in inima lui privind misiunea, pentru oricine care cauta pe Domnul, care vrea sa Il cunoasca mai mult si vrea sa experimenteze dragostea, maretia, intelepciunea, diversitatea lui Dumnezeu si care vrea sa ia parte la desfasurarea planului de rascumparare al Lui Dumnezeu pentru lumea in care traim.

Despre autor:

Raluca Purici a fost studenta in cadrul Scolii de Vara din iunie si iulie 2012, la baza YWAM din Iasi. Lucreaza in cadrul unei organizatii ce ajuta copii cu disabilitati. Visul ei de mai multi ani era sa ajunga in Africa, vis ce s-a implinit in cadrul scolii, prin luna de Outreach.